Valitse maanosa  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Ajankohtaista
Kansikuva_464

"Me teemme täällä asioita yhdessä" –Company Day vei ISS:n johtajat kentälle

Company Day on ISS:n globaali käytäntö, jossa yrityksen johtajat tutustuvat lähietäisyydeltä arjen ammattilaisten työhön. Tapahtuman avulla ISS pystyy tukemaan oman henkilöstönsä toimintaa ja tarjoamaan siten asiakkailleen parasta mahdollista palvelua. 
Company Dayssä johtajat työskentelevät osana asiakkuustiimejä ja pystyvät siten tunnistamaan helpommin mahdollisia muutos- ja kehityskohteita päivittäisessä toiminnassa. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui noin 70 ISS:n johtajaa, jotka työskentelivät lähes 40 asiakaskohteessa ympäri Suomen. Yksi tapahtuman osallistujista oli ISS Directin liiketoimintajohtaja Henri Häyrinen, joka tutustui päivän aikana siivousammattilaisten arkeen Helsinki-Vantaan lentokentällä. Päällimmäinen ajatus tapahtuman jälkeen on ylpeys omista työkavereista. 

– Ihailen sitä, miten ammattitaitoisia ISS:läisiä lentokentällä työskentelee. Lentokenttä on vaativa työympäristö ja ennakointikyky korostuu kaikessa tekemisessä. Samalla työ on kuitenkin selkeästi kiinnostavaa ja palkitsevaa, sillä monet työntekijämme ovat tehneet lentokentällä jo pitkän ISS-uran.
 

Hyvä yhteishenki tekee työpäivästä onnistuneen

Myös Häyrisen perehdyttäjä Lauri Vanonen on viihtynyt lentokentällä jo monen vuoden ajan. Vuonna 2016 ISS:llä aloittanut Vanonen arvostaa sitä, miten tiivis yhteisö lentokentän ISS:läiset ovat. 

– Meillä on täällä todella hyvä työilmapiiri ja tykkään siksi olla täällä. Ihmiset ovat tulleet vuosien aikana läheisiksi ja työpaikka tuntuu kuin toiselta perheeltä.

Myös Häyrinen mainitsee kiinnittäneensä päivän aikana huomiota palvelutiimin yhteishenkeen. Vaikka ote työhön onkin ammattimainen, osataan töitä tehdä tietty pilke silmäkulmassa.

– Mielestäni huumori on merkki siitä, että työpaikalla on vapautunut tunnelma mutta samalla turvallinen ympäristö. Meidän tehtävänämme työnantajana on taata se, että työntekijöillämme on mahdollisimman hyvä olla töissä. Kun työntekijämme voivat hyvin, näkyy se myös työmme jäljessä.
Häyrinen kertookin saaneensa päivän aikana lentokentällä työskennelleiltä siivoojilta useita työtä helpottavia parannusehdotuksia – juuri sellaisia, joita Company Dayn on tarkoitus nostaa esiin.

– Osa työntekijöistämme joutuu muun muassa aloittamaan ja lopettamaan työpäivänsä toiselta puolelta lentokenttää, kuin missä heidän varsinaiset työpisteensä ovat. Matka näiden tilojen välillä voi viedä jalan yli puoli tuntia päivässä, mutta hankkimalla työntekijöillemme esimerkiksi jonkinlaiset kickbiket, säästäisi se huomattavasti heidän aikaansa. Tämän ongelman ratkaiseminen ei vaadi meiltä paljon, mutta se helpottaa merkittävästi työntekijöidemme arkea.

Kuva1_464ISS Directin liiketoimintajohtaja Henri Häyrinen pääsi tutustumaan Company Dayssä muun muassa lentokonesiivoukseen.

Joustavaa yhteistyötä haastavassa työympäristössä

Yksi ISS:n asiakkaista on lentoasemien maapalveluihin erikoistunut Swissport, jolle ISS tuottaa lentokonesiivousta Helsinki-Vantaan lentokentällä. Swissportin avainasiakaspäällikkö Marie Kärkkäisen mukaan Company Day on hyvä konsepti, joka kertoo ISS:n aidosti välittävän heidän asiakkaistaan.

– Lentokenttä on nopeasti muuttuvien aikataulujen vuoksi haastava ympäristö työskennellä. Usein juuri työntekijät ovat parhaiten tietoisia siitä, mitä heidän työpaikallaan ja työssään tapahtuu. Company Day osoittaa ISS:n johdon kiinnostusta heidän työntekijöidensä tekemää työtä kohtaan.
Yhteistyö Swissportin ja ISS:n välillä on sujunut Kärkkäisen mukaan todella hyvin.

– Riittävän miehityksen takaaminen on haaste meille kaikille, sillä joudumme keskittämään resurssejamme etukäteen asetettujen aikataulujen mukaan. Kuitenkin lentoliikenteen luonteeseen kuuluu se, että koneet ovat välillä myöhässä. Meidän onkin varmistettava, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme lupaamaamme palvelua myös myöhästymistilanteissa.

Yhteistyö ISS:n kanssa on ollut sujuvaa – palvelu on joustavaa ja ongelmatilanteisiin pystytään reagoimaan nopeallakin aikataululla. Lähestyminen on helppoa ja pyyntöihimme ollaan aina valmiita vastaamaan. 

Häyrinen toteaakin, että ISS:n rooli asiakkaiden liiketoimintaa tukevana kumppanina edellyttää joustavuutta. Lisäksi hän korostaa yhteistyön merkitystä työturvallisuuden huomioinnissa.

– Company Dayssä huomaa vuodesta toiseen sen, kuinka työturvallisuus on meidän kaikkien yhteinen asia. Lentokonesiivous on tästä todella hyvä esimerkki. Matkustamohenkilökunta osaa informoida etukäteen meidän työntekijöitämme esimerkiksi lentokoneiden roskakoreista löytyvistä terävistä esineistä. Lentokentällä tapahtuvien työtapaturmien vähyys on konkreettinen osoitus siitä, mitä onnistuneella yhteistyöllä on saavutettu. 

Kuva2_464
Lauri Vanonen toimi Company Dayssä Henri Häyrisen perehdyttäjänä.
  

Ei turhaa jännittämistä

Vanoselle Company Dayssä on tärkeää, että hän pääsee jakamaan aktiivisesti omia mielipiteitään. Vaikka jokapäiväiset työtehtävät hänen ja tapahtumassa vierailevien johtajien kesken ovatkin erilaiset, ei sillä ole merkitystä. Yhteinen tavoite ratkaisee.

– Arvostan suuresti sitä, että ISS:n johto on kiinnostunut kuulemaan meidän kentällä työskentelevien ajatuksia. Se osoittaa, ettemme ole ainoastaan nimiä paperilla, vaan osa isompaa kokonaisuutta.

Myös Häyrinen kertoo pitävänsä siitä, miten Company Day nähdään vuodesta toiseen myös työntekijöiden keskuudessa mahdollisuutena.

– On tärkeää, että työntekijämme tulevat kuulluiksi. Vaikka todellisuudessa minä olen päivän ajan suorastaan heidän työntekonsa tiellä, on mahtavaa huomata, että myös kentällä arvostetaan sinne jalkautumista ja heidän maailmansa näkemistä. Me teemme täällä asioita yhdessä, eikä meidän tarvitse jännittää täällä toinen toisiamme.

Vanonen komppaa, joskin yksi asia hänen on korjattava.

– Kukaan ensimmäistä päivää täällä työskentelevä ei ole koskaan tiellä. Pienikin apu on aina iso apu.