2019-09-09

Outotec-talon palvelukokonaisuus täydentyy innovatiivisella ravintolalla

Työntekijöiden hyvinvointi on uraauurtaviin teknologioihin ja palveluihin keskittyneen Outotecin ytimessä. Yhtiöllä on valtakunnallinen sopimus ISS Palveluiden kanssa siivous-, toimisto-, kiinteistöhuolto- ja tilamuutospalveluista. Vuoden 2020 alussa palvelukokonaisuus täydentyy Espoon Outotec-taloon avattavalla ravintolalla, jossa panostetaan työyhteisön tunnelman ja hyvinvoinnin kehittämiseen.
Henkilöstön kehittymistä, menestymistä ja viihtymistä tukevan työympäristön luominen on yksi Outotecin kärkihankkeista, joilla yritys tähtää kannattavuus- ja kasvutavoitteisiinsa. Konkreettinen toimenpide viihtyvyyden parantamiseksi on vuoden 2020 alusta Espoon Outotec-taloon avattava ravintola, jossa hyvinvointi on keskiössä.

– Sisustusarkkitehtimme on suunnitellut ravintolan uudistuksen, joka toteutetaan ennen tammikuun avajaisia. Meillä on ollut Outotecin kanssa tiivis yhteistyö vuodesta 2014 saakka, mutta kokonaispalveluratkaisustamme on puuttunut ravintola. Olemme innoissamme siitä, että pääsemme nyt tarjoamaan myös ravintolapalvelut ja siten hyödyntämään koko palvelutiimimme ammattitaitoa ja tuomaan yhä monipuolisemmalla osaamisella lisäarvoa asiakkaan toimintaan, ISS:n avainasiakkuusjohtaja Anssi Kuosmanen sanoo ja jatkaa:

– Hyödyt näkyvät jo siinä, että voimme tarjota arkkitehti- ja projektointipalvelut ravintolan uudistamiseksi talon sisältä. Asiakas saa kokonaisuuden, jossa vastuu on yksissä käsissä ja joka rakentuu saumattomasti. Esimerkiksi kassa- ja buffet-linjastot muutetaan koko palvelukokonaisuus huomioiden niin, että jonot lyhenevät ja asiakkaan kokemus ravintolassa asioimisesta paranee.

Outotecin kiinteistöjohtaja Erkko Malinen sanoo, että ISS todella halusi myös ravintolapalvelut tuotantoonsa, mikä näkyy jo nyt suunnitteluvaiheessa.

– ISS on motivoitunut tuottamaan ravintolapalvelumme. Uskon lujasti, että yhä laajempi palvelukokonaisuus tuo meille lisäarvoa, kun palvelut tuottava ja niitä kehittävä tiimi toimii yhtenä kokonaisuutena. Ravintolassa haluamme panostaa työyhteisön tunnelman nostamiseen. ISS:llä oli hyviä referenssejä vastaavista ravintolatoteutuksista.

Ravintolaan tulee buffet-lounas sekä grillipiste. Tarjolla on aina niin suomalaista kotiruokaa kuin makuja maailmalta: kasvisruokaa, pastaa, pitsaa, wokia, keittolounasta. Ravintolan yhteyteen tulee myös kahvila, josta saa smoothieta.

Kestävää kehitystä, innovatiivisia palveluratkaisuja

Ravintolapäälliköksi uuteen ravintolaan tulee kokenut Osku Toivanen, joka vastaa myös Keilaniemessä Nokian entisen pääkonttorin ravintolapalveluista. ISS:llä ei ole ravintolapalveluissa ketjuohjautuvuutta, vaan ravintolapäälliköt ja kokit päättävät tarjonnasta paikallisesti.

– Tässäkin näkyy kokonaispalvelumme edut: Osku tuo mukanaan synergiaa niin henkilöstö- kuin ruokalistasuunnittelusta. Visionamme on tulla maailman parhaaksi palveluyritykseksi ja tällaisilla toteutuksilla, osaamisemme laaja-alaisella ja monipuolisella hyödyntämisellä me siihen tavoitteeseen menemme, Kuosmanen sanoo.

Luvassa on myös teknisiä innovaatioita.

– Kehitämme kamera-analytiikan hyödyntämistä asiakastyytyväisyyden seuraamisessa. Tulevaisuudessa palvelupolkumme eri kohtaamispisteillä pystyttäisiin kasvojen ilmeistä mittamaan asiakkaiden tyytyväisyyttä. Tällainen tyytyväisyyden mittaaminen olisi asiakkaille mahdollisimman vaivatonta, mutta antaisi meille tärkeää tietoa palvelumme kehittämiseksi, ISS:n myyntijohtaja Kimmo Kaunisvaara sanoo.

Kuitenkin tässä vaiheessa lähempänä toteutusta on esimerkiksi ISS food to workplace -konsepti, jossa työntekijä voi poikkeuksellisen kiireellisessä työtilanteessa tilata ravintolasta annoksen suoraan työpisteelleen. Samoin keskusteluissa on Wellness-konsepti, jossa henkilöstö voisi tietyllä summalla saada joka päivä terveellisen aamiaisen, lounaan ja välipalat, jotka pitäisivät energiatason vakaana ja vireystilan optimaalisena aamusta iltaan.

– Myös oma kompostori ravintolaan on mietinnässä. Olemme testanneet sitä pääkonttorillamme Ultimes Business Gardenissa: ajatus on, että ravintolan biojäte muutetaan paikan päällä lannoitteeksi vain 48 tunnissa, ilman turhia kuljetuksia. Satsaamme voimakkaasti kestävään kehitykseen, joka on myös asiakkaamme mission ”Maailman luonnonvarojen kestävä hyödyntäminen” perusta, Kaunisvaara kertoo.


ISS Palvelut luo kestävää hyvinvointia kiinteistöille ja niiden käyttäjille ja siten laadullista ja taloudellista arvoa asiakkaidemme liiketoimintaan. Olemme yksi Suomen suurimmista yksityisistä työnantajista ja maan johtava kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys. Kokonaispalvelumme muodostuu kiinteistön ylläpito-, siivous-, ravintola-, turvallisuus- ja työpaikkapalveluista. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 407 miljoonaa euroa ja henkilöstömme vahvuus 8 017. ISS Palvelut on osa kansainvälistä ISS-konsernia. www.iss.fi, www.issworld.com.

Outotecin kehittämät uraauurtavat teknologiat ja palvelut edistävät luonnonvarojen kestävää käyttöä. 
4 000 huippuosaajaamme kehittävät ratkaisuja asiakkaiden haasteisiin kaikkialla maailmassa. Monipuolisen tarjoamamme ansiosta kaivos-, metalli-, energia- ja kemianteollisuuden asiakkaamme saavat laitoksistaan parhaan tuoton. Outotecin osakkeet on noteerattu Helsingin pörssissä. http://www.outotec.com