2019-02-14

Siivousmenetelmä, jolla on säästetty 580 000 litraa vettä

ISS Suomi on säästänyt vuoden 2018 loppuun mennessä 580 000 litraa vettä i-Moppien käytön ansiosta. i-Mopeilla olevan Made Blue -sertifikaatin johdosta sama määrä juomakelpoista vettä on lahjoitettu kehitysmaiden käyttöön.

Siivouksen uudet innovaatiot säästävät ympäristöä ja parantavat esimerkiksi tilojen turvallisuutta. Ketterä yhdistelmäkone i-Mop on yksi siivouksen innovaatioista, joka on jalkautunut ISS Suomen siivoojien päivittäiseen työhön. Se kuluttaa vain murto-osan perinteisten siivousmenetelmien käyttämästä vesimäärästä ja on siten paitsi työtä tehostava, myös ympäristöystävällinen ratkaisu. i-Mopin käyttö vähentää myös siivousaineiden tarvetta, sillä hyvä puhtaustulos saadaan aikaiseksi ilman kemikaaleja. 

i-Mopit ovat omassa segmentissään meidän eniten kasvava konemalli, ISS:n siivous- ja toimistopalveluiden tuotejohtaja Minna Konttila kertoo.

Säästetyt vesilitrat lahjoitetaan kehitysmaihin

ISS:llä i-Moppeja on käytetty vuodesta 2017 asti. Vuoden 2018 loppuun mennessä i-Moppeja oli käytössä jo noin 240. Niiden ansiosta vettä on säästetty perinteisiin menetelmiin verrattuna 580 000 litraa.

Ihminen tarvitsee päivässä 20 litraa vettä selviytyäkseen. 1 000 litraa puhdasta vettä riittää puolestaan juoma- ja käsienpesuvedeksi yhdelle lapselle kokonaiseksi vuodeksi. ISS Suomen käytössä olevien i-Moppien säästämät vesilitrat riittävät siis satojen lasten käyttötarpeisiin. 

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että voimme i-Mop-koneiden hankinnan avulla olla mukana auttamassa maailman lapsia. Yhteistyötä Suomen i-Teamin kanssa on tehty vasta reilun vuoden verran, mutta sillä on jo nyt erittäin iso merkitys sekä kehitysmaiden lapsille, että meidän päivittäiselle siivoustyölle.

Tulevaisuudessa i-Moppien tuomat ympäristösäästöt eivät vähene.

­­– Koneen käyttöikä on useita vuosia, joten ne käytössä olleessaan tuovat kohdekohtaista säästöä vedenkulutukseen jatkuvasti, Konttila kertoo. 

Mikä on Made Blue -sertifikaatti?

 i-Moppien valmistaja i-Team Global toimii yhteistyössä Made Blue -organisaation kanssa. Made Blue laskee i-mopin käytön vesijalanjäljen ja lahjoittaa vastaavan litramäärän kehitysmaihin yhteistyöorganisaatioiden ja hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta. Säästetty vesi päätyy niiden käyttöön, jotka eniten sitä tarvitsevat.


MADE-BLUE-CERTIFICAT-ISS-Finland

  

Lue millainen työpari i-mop on

Tutustu Made Blue sertifikaattin