2018-01-04

ISS Palvelut myy ISS Proko Oy:n ja ISS Suunnittelupalvelut Oy:n WSP:lle

ISS Palvelut ja kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointiyritys WSP ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan WSP ostaa ISS Proko Oy:n ja sen tytäryhtiön ISS Suunnittelupalvelut Oy:n.

Toteutunut yrityskauppa on osa ISS:n strategiaa, jonka mukaisesti yritys fokusoi vahvasti ydinliiketoimintojensa ja niistä muodostuvan kokonaispalveluratkaisun kehittämiseen.

– Olemme määrätietoisesti matkalla visiomme mukaiseksi maailman parhaaksi palveluyritykseksi. Tätä visiota toteutamme keskittymällä strategiamme mukaisesti kokonaispalveluratkaisuumme, joka koostuu siivous-, kiinteistön ylläpito-, ruokailu- ja turvallisuuspalveluista sekä näitä tukevista palveluista. Olen iloinen, että ISS Proko ja ISS Suunnittelupalvelut ovat nyt löytäneet vastaavasti kodin yrityksestä, jonka palvelutarjoomaa ne vahvistavat merkittävästi. Teemme jatkossa läheistä yhteistyötä WSP:n kanssa, ISS Palveluiden toimitusjohtaja Jukka Jäämaa sanoo.

ISS Proko jatkaa toistaiseksi itsenäisenä yhtiönä toimitusjohtajanaan Harri Väänänen, kunnes yritys sulautuu osaksi Suomen WSP:tä. Yritykset on tavoitteena yhdistää vuoden 2018 aikana, jolloin kaikki ISS Prokon noin 140 asiantuntijaa siirtyvät WSP:lle vanhoina työntekijöinä.

– Toivotamme ISS Prokon ja ISS Suunnittelupalveluiden ammattilaiset tervetulleiksi joukkoomme. Heidän osaamisensa vahvistaa merkittävästi WSP:n kyvykkyyttä rakennussektorilla ja tukee strategiaamme, jonka mukaan tähtäämme asiakkaiden ensisijaiseksi ja luotettavaksi kumppaniksi, Suomen WSP:n toimitusjohtaja Kirsi Hautala sanoo.

– Tulemme osaksi vahvaa, kansainvälistä yritystä, jossa ISS Prokon nykyinen tietopääoma kasvaa, mikä tuo meille kilpailukykyä. Samalla laajennamme WSP:n tarjoomaa Suomessa, jatkaa ISS Prokon toimitusjohtaja Harri Väänänen.

Lisätietoja:
Jukka Jäämaa, toimitusjohtaja, ISS Palvelut
040 676 5555
jukka.jaamaa@iss.fi

Harri Väänänen, toimitusjohtaja, ISS Proko
0400 415 294
harri.vaananen@iss.fi

ISS Palvelut on yksi Suomen suurimmista yksityisistä työnantajista ja maan johtava kiinteistö- ja toimitilapalveluyritys. Tuotamme asiakkaillemme kokonaispalveluratkaisuja, jotka muodostuvat siivous-, kiinteistön ylläpito-, ruokailu- ja turvallisuuspalveluista sekä muista näihin liittyvistä tukipalveluista. Luomme toiminnallamme laadullista ja taloudellista arvoa asiakkaidemme liiketoimintaan. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 487 miljoonaa euroa. Henkilökuntaa on yli 9 000. ISS Palvelut on osa kansainvälistä ISS-konsernia, joka toimii 77 maassa.

WSP on eri osaamisaloja ennakkoluulottomasti yhdistelevä suunnitteluyritys. Autamme asiakkaitamme luomaan uutta ja korjaamaan vanhaa. Tutkimme, konsultoimme ja muotoilemme rakennettua ympäristöä viihtyisäksi niin, että se kestää ja luo kilpailukykyä. Meillä työskentelee yli 450 asiantuntijaa eri puolella Suomea ja liikevaihtomme oli 35 miljoonaa euroa vuonna 2016. Suomen WSP on osa globaalia WSP:tä, jossa työskentelee noin 42 000 asiantuntijaa 500 toimistossa ympäri maailmaa.

img-png-wsp-red