Valitse maanosa  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Palvelumme

Laurea AMK Hyvinkää

Viikon ruokalista tästä linkistä 

Kahvila avoinna ma-to 7.45-14.30, perjantaisin 7.45-14.00
Lounas tarjolla klo 10.45-13.00      
                 

                                                                                           

 
Terveellistä, sydänystävällistä, paikallista ja maistuvaa. ISS Ruokailupalvelut ruokkii tuhansia nälkäisiä opiskelijoita, työntekijöitä ja koululaisia ympäri Suomen, ja tältä näyttävät suomalaisten lounasvalinnat vuonna 2017.

1. Suomalaista ja lähellä tuotettua

Lähiruoka ja suomalainen ruoka ovat olleet hallitsevia ruokatrendejä jo pitkään. Lähiruoka kiinnostaa jopa enemmän kuin luomuruoka.  Vastauksena kysyntään ISS Ruokailupalvelut tarjoaakin lukuisia suomalaisia vaihtoehtoja ravintoloiden asiakkaille.

– Kyllä ruoan alkuperä kiinnostaa. Asiakkaat kysyvät, mistä liha on peräisin. Käytämme ainoastaan suomalaista broileria ja rypsipossumme alkuperän voi jäljittää tuotantotilalle asti, aina yksittäisiin eriin saakka, kertoo ISS Ruokailupalvelujen tuotepäällikkö Terhi Paldan.

Suomen juhlavuotena ISS on suunnitellut ravintoloille kuuden viikon kiertävät ruokalistat, joista löytyy ainakin sata kotimaista raaka-ainetta.

Tiesitkö: Paikallisuus näkyy lounasruoassa myös kotiseudun reseptien suosimisena. Paikalliset leivät leivotaan itse ja kasvikset tulevat lähitilojen tuottajilta.

2. Suomalaiset syövät terveellisiä lounaita

Suomalaiset ovat oppineet tekemään terveellisiä valintoja lounaalla, ja tämä trendi vain vahvistuu, ISS Palveluiden kehityspäällikkö Sanja Orrenmaa kertoo.

– Kunnissa ja kouluissa terveellisyyden vaatimustaso on noussut. Tämä näkyy ruokailupalveluiden kilpailutuksissa, että vaaditaan terveellisiä vaihtoehtoja, ISS Ruokailupalveluiden tuotejohtaja Petri M. Salminen kertoo.

Puhtaasti terveellistä ruokaa ja sydänystävällisyyttä vaalitaan. 

– Tuemme asiakkaita tekemään terveellisiä ruokavalintoja ravintoloissa, kahvioissa ja kokouksissa joka päivä. Käytössämme on täysjyvätuotteita ja sydänmerkittyjä raaka-aineita, joissa on huomioitu suolan ja rasvan määrä sekä laatu, sanoo Orrenmaa.

Tiesitkö: Palaveripullat alkavat olla mennyttä aikaa, kun kokouksiin halutaan entistä raikkaampia, terveellisiä ja yllätyksellisiä tarjottavia kuten smoothieita ja tuorepuuroja. 

3. Terveelliset maailman maut kiinnostavat 

Terveellisyyden lisäksi lounasruoalta vaaditaan elämyksellisyyttä ja makua. Hummukset, tahinit ja avokadolevitteet maistuvat suomalaisille ennätyksellisen hyvin rasvalevitteiden korvikkeena.

 –  Suomalaiset haluavat lounaalla hyvää ruokaa maku edellä. Meille terveellisyys ei tarkoita hajutonta ja mautonta, vaan superherkullista, Paldan toteaa.

Samaan hengenvetoon hän lisää, että maustaminen on todellinen trendi. Nyt lounasruoalta halutaan hyviä, vahvoja makuja – makeutta, karvautta ja tulisuutta. Makujen pitää räjähtää suussa ja erilaiset makupolut ja soinnut tuovat elämyksiä lounashetkeen.

– Työpaikkaruoasta on ehkä se väärä käsitys, että se olisi jotenkin mautonta. Kyllä asiakkaat vaativat, että ruoan pitää maistua, Paldan sanoo.

 4. Trendikäs hybridilounastaja

Kun erityisruokavaliot ja yksilöllisyys korostuvat, samalla ihmiset osaavat kuunnella entistä paremmin omia tuntemuksiaan ja valita intuitiivisesti juuri itselleen päivään sopivan vaihtoehdon. Yhtenä päivänä halutaan valita omaan makuun sopiva ruoka salaattibaarissa, mutta toisena päivänä herkutellaan pitsalla.

– Ennustettavuus, mitä ihmiset haluavat juuri minäkin päivänä lounaalla, ei ole ihan helppoa. Kun työelämä muuttuu, henkilöstöravintolan on joustettava ja oltava pidempään auki sekä palveltava monipuolisesti, Salminen kertoo.

Lounasravintola, jossa on tarjolla monta eri vaihtoehtoa, tyydyttää jokaisen tarpeen.

5. Proteiinipitoiset klassikot maistuvat

Kotiruoka ei ole edelleenkään väheksytty vaihtoehto lounaalla. Uunimakkara, kirjolohi, lihapullat, lasagne ja broilerinkoivet tai -rintaleike ovat klassisia lounasherkkuja. 

– Proteiinipitoisille ruoille on kysyntää lounaalla. Meillä on vaatimus, että makkaroissa lihapitoisuus täytyy olla 70 % ja lihapullissa 79 %. Lisäksi salaattibaarissa täytyy olla aina proteiininlähde mukana, Paldan kertoo.

6. Lounassalaattia ja vegaaniruokaa

Raikas, monipuolinen sekä värikäs salaattipöytä kutsuu yhä useampaa laatutietoista lounasruokailijaa. Fleksaaminen, eli kasvisruoan lisääminen ja puhtaasti vegaaninen ruoka lisäävät kysyntää. Härkis, nyhtökaura, seita, quorn, kvinoa, falafelit ja hummus ovat tuttuja juttuja lounasravintoloissa. 

– Vegaani- ja kasvisruoka korostuvat entistä vahvemmin, vaikka osuus kokonaisruokailijamäärästä on vielä pieni. ”Sekaanien” ja fleksaajien määrä on kasvanut, Salminen kertoo.

– Palveltu salaattibaari kiinnostaa asiakkaita, eli street food -tyyppinen ratkaisu, jossa asiakas saa itse valita lisukkeet salaattinsa. Suosikkilisukkeita salaatissa ovat broileri, raejuusto, savulohi ja tonnikala, sanoo Paldan.

Tiesitkö: Vegaaniuden myötä yleistynyt maidottomuus alkaa jo vaikuttaa siihen, että maidon kysyntä ja kulutus varsinkin kunnallisissa ruokailupalveluissa on laskenut.

7. Ei enää lounasruokaloita, vaan jatkuvasti uudistuvia lounasravintoloita

Lounasruokaloiden aika on ohi – nyt puhutaan jatkuvasti uudistuvista henkilöstöravintoloista. Sellainen pystyy lisäämään yrityksen vetovoimaa työntekijöiden ja asiakkaiden silmissä. Kauniit esillepanot, kiinnostavat pop up -pisteet ja jatkuvasti vaihtuva ruokalista pitävät työntekijät tyytyväisenä.

 – Kaupunkien ravintolat saattavat pystyä ratsastamaan samalla nimikkomenulla pitkään, kun asiakkaat vaihtuvat päivittäin. Meillä lounasravintoloissa taas asiakkaat pysyvät samana ja ravintolan pitää uudistua jatkuvasti, kuvailee Salminen. 


<br>

Sergiu Staravache Microsoft

Yhteystiedot

Ravintola avoinna
ma- to klo 7:45 - 14:30
pe klo 7:45 - 14:00
Lounas ma-pe klo 10:45 - 13:00

Tarjoilutilaukset restaurant.laureahyvinkaa@iss.fi
Keittiön puhelin 050 387 8417

Keittiömestari
Minna Hietanen
Sähköposti minna.hietanen@iss.fi

Ravintolapäällikkö
Eeva-Liisa Lahti
Sähköposti eeva-liisa.lahti@iss.fi

Anna palautetta

Tilaustarjoilu
Tilaustarjoilukäytäntö
Tilaustarjoiluvalikoima Laurea
Tilaustarjoiluvalikoima ulkopuoliset
E-palvelu ohjeistus ja linkki tarjoilutilauslomakkeelleSydnmerkki