Valitse maanosa  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Ajankohtaista
Katsomo 11 photo Heikki Tuuli pp Kuvaaja: Heikki Tuuli

Ympäristöjohtaminen ooppera- ja balettielämyksen taustalla

Suomen kansallisooppera ja -baletti tarjoaa ooppera- ja balettiesityksiä kaikenikäisille kansalaisille. Harvemmin esityksistä nauttiessa tulee ajateltua, että kiinteistössä ja esitystuotannossa on ympäristöasiatkin tarkasti harkittu. ISS vastasi kaudella 2017–18 Kansallisoopperan ja -baletin Ekokompassi-ympäristöjärjestelmästä ja ympäristötoiminnan kehittämisestä.
ISS tarjoaa kokonaisvaltaista kiinteistöpalvelua, jossa ympäristöpalvelut ovat keskeisessä osassa. Kaudella 2017–18 ISS:n ympäristöasiantuntija otti vastuun Kansallisoopperan ja -baletin Ekokompassi-ympäristöjärjestelmästä. Ekokompassi-sertifikaatti saatiin heti kauden alussa, ja sen jälkeen yhteistyö jatkui kiinteistön ja esitystuotannon ympäristöasioiden kehittämisellä.
 
– Kansallisena kulttuuri-instituutiona Suomen Kansallisoopperan ja -baletin on toimittava yhtä laadukkaasti ympäristöasioissa kuin toimimme muissakin asioissa. Vastuullisuus on yksi arvoistamme ja sitä viemme eteenpäin ympäristöasioissa jatkuvan parantamisen hengessä, kertoo lavastamon päällikkö Tapio Säkkinen
 
Ennen Ekokompassi-sertifikaatin saamiseen johtanutta auditointia ISS:n asiantuntija
  • päivitti ympäristökatselmuksen, -politiikan ja jätehuoltosuunnitelman
  • loi uuden ympäristöohjelman seuraavalle kolmevuotiskaudelle.

Osana ympäristöohjelman luontia ISS:n asiantuntija

  • arvioi ympäristövaikutukset haastattelemalla kaikki Kansallisoopperan ja -baletin osastot
  • kartoitti lainsäädännön vaatimukset
  • edisti kemikaalien käyttöturvatiedotteiden ja muiden dokumenttien päivittämistä ajan tasalle.
 
Auditointi sujui mallikkaasti, ja sen jälkeen alkoi työ uusien ympäristötoimien ideoimiseksi, kehittämiseksi ja jalkauttamiseksi. Esimerkiksi ympäristövuosikello uudistettiin: sen avulla Kansallisooppera ja -baletti pystyy aikatauluttamaan ja seuraamaan ympäristöjohtamisen toimenpiteitään. Myös hankintojen vastuullisuuteen kiinnitettiin huomiota: ISS:n ympäristöasiantuntija teki selvityksen materiaali- ja palveluhankintojen tueksi.
 
Luontevana osana vuoden tapahtumia valmisteltiin sisältö- ja viestintämateriaalit muun muassa energiansäästöviikkoa sekä Earth Hour -ilmastotempausta varten. Earth Hourin ollessa perinteisesti lauantaina, Kansallisoopperan ja -baletin viikon tärkeimpänä iltana, ei toteutus ollutkaan aivan yksinkertainen!
 
 
Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa nähdään vuosittain yleensä neljä uutta oopperaensi-iltaa ja kolme balettiensi-iltaa. Teokset toteutetaan satojen työntekijöiden, muusikoiden, tanssijoiden, laulajien ja erilaisten käsityöammattilaisten voimin.

Ekokompassi on käytännönläheinen ja konkreettisiin toimenpiteisiin keskittyvä ympäristöjärjestelmä, joka sopii pk-yrityksille ja tapahtumille. Sen taustalla on Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien yhteinen hanke.
 

Lue lisää Energia- ja ekotehokkuuspalveluistamme ja pyydä tarjous! >>