Valitse maanosa  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Ajankohtaista
iss ryhm ISS:n Company Dayssa Jukka Jäämaa, Aleksi Kivelä, Kim Lindholm ja Matti Tarhio.

Aito kumppanuus nostaa asumisen laatua

Hoasin luvut ovat vaikuttavia. Sen 120 kiinteistössä eri puolilla pääkaupunkiseutua asuu yli 18 000 asukasta. Vuokrasopimuksia säätiö solmii vuosittain noin 10 000, joista suurin osa tehdään syksyllä sesonkikaudella. Toimitusjohtaja Matti Tarhion mukaan asiakkaita ei kuitenkaan pidä koskaan kohdella pelkkinä numeroina.

 

– Moni entinen opiskelija saattaa muistaa, että ennen Hoas näkyi asiakkaiden suuntaan lähinnä sääntöinä ja kieltoina. Vuonna 2014 linjaa lähdettiin perusteellisesti muuttamaan. Säännöt ja hallinnointi saivat jäädä taka-alalle, kun johtotähdeksi otettiin asiakaskokemus. Loimme uuden strategian ja vision, helpointa ja mukavinta opiskeluajan asumista, ja aloimme tehdä töitä niiden eteen, Tarhio kertaa.

 

Uusi strategia uudisti myös kiinteistöhuollon toimintatavat. Hoasin ja ISS:n yhteistyötä tehdään mallilla, jossa ISS:n tiimi vastaa aiempaa laajemmin 30 Hoasin asuinkiinteistön viihtyvyydestä, turvallisuudesta ja teknisestä toimivuudesta. Kiinteistönhoitajilla ei ole enää erillisiä tehtävälistoja tai -kuvauksia. He saavat itse miettiä, miten asiat hoidetaan niin, että lopputuloksena on laadukas ja kodinomainen asumisympäristö. Siksi Hoas haluaa kiinteistöihinsä talot aidosti tuntevia ja niiden huoltoon sitoutuneita kiinteistönhoitajia.

 

– Pitkäjänteinen kehittäminen onnistuu paremmin, kun se on aitoa yhdessä tekemistä. Open book -mallissa lähdemme yhdessä hakemaan tiettyjä tavoitteita ja turvaamme niitä toteuttaville ihmisille edellytykset tuntea kohteet perin pohjin ja kantaa niistä vastuuta. Malli korostaa oma-aloitteisuutta ja terveen maalaisjärjen käyttöä. Perinteiseen kiinteistönhoitoon verrattuna se antaa paremmat mahdollisuudet tehdä laatutyötäja myös maksaa siitä hyville tekijöille kunnon korvaus, sanoo Hoasin kiinteistöjohtaja Kim Lindholm.

 

Talkkarit takaisin

Yritysten välinen kumppanuus ei ole aina ollut yhtä ruusuista kuin nyt. Hoas mietti välillä jo yhteistyön katkaisemista mutta tuli toisiin ajatuksiin, kun ISS:n työn laatu nousi kautta linjan.

 

– Te voititte meidät takaisin. Palvelujamme tuottavat nyt ihmiset, jotka aidosti ymmärtävät Hoasin ajattelumallia ja toimintaa. Olemme hieman lisänneet resursseja, ja saamme vastineeksi parempaa laatua ja sitoutuneita ammattilaisia, jotka huolehtivat kiinteistön viihtyisyydestä, Lindholm kiittelee.

iss_hoas_minuntaloni

 

Yksi Hoasille nimetyistä ISS:n asiantuntijoista on Aleksi Kivelä. Hänellä on töissä päällään ISS:n paita, jonka selässä komeilee teksti “Minun taloni” sekä molempien yritysten nimet.

 

– Paitojen iskulause kertoo kohteissa noudatettavasta vastuullisesta talkkariasenteesta. Kiinteistöistä huolehditaan kuin ne olisivat omia, Kivelä kertoo.

 

Hoasin johtajat painottavat, että laadukas kiinteistönhoito on tärkeä osa säätiön strategian toteuttamista.

 

– Lupaamme asiakkaille mukavinta ja helpointa opiskeluajan asumista. Opiskelija-asunto on koti, ja kodin tulee näyttää siistiltä ja viihtyisältä. Vaikka asunto olisi sisältä tyylikkään näköinen ja juuri remontoitu, se ei riitä, jos pihalla ja porraskäytävässä on epäsiistiä. Haluamme, että kiinteistöihimme on aina kiva tulla, Lindholm linjaa.

 

Tarhion mielestä kiinteistönhoidolla onkin asiakaskokemukselle iso merkitys. Kenttätyötä tekevät kiinteistönhoitajat ovat yrityksen kasvot arjessa, niin Hoasin kuin sen asukkaiden suuntaan.

 

Asukkaiden tyytyväisyys on tärkeintä

Kun keskustelu kääntyy kiinteistöalan yleiseen tilaan, Tarhio nostaa esiin pitkäjänteisen työn merkityksen. Hänen mielestään alalla on tällä hetkellä turhan paljon lyhyen tähtäimen tekemistä. 

 

– Lyhytjänteisyydestä kertoo esimerkiksi se, että kiinteistöhuoltofirmoja kilpailutetaan vähän väliä, jotta saadaan hinnat mahdollisimman alas. Sellaisesta ei lopulta hyödy kukaan. Pikemminkin tällainen väheksyy kiinteistönhoitajien ammattitaitoa. Kiinteistöomaisuus on pitkäikäistä, mutta kilpailutuskierteessä saatetaan helposti kadottaa se hiljainen tieto ja kokemus, josta olisi huoltotöissä paljon hyötyä.

 

Tarhion johdolla Hoas aikoo kääntää tilanteen toisin päin. Heille asukkaiden tyytyväisyys on tärkeämpää kuin halvin huoltohinta.

 

– Totta kai kustannustehokkuuskin on meille tärkeää, mutta paljon enemmän merkitystä on sillä, että toimimme pitkäjänteisesti. Jos asiakkaille tarvitaan enemmän palvelua, me hankimme sitä, Tarhio pohtii.

 

Open book -malli on herättänyt kiinnostusta monissa muissakin kiinteistönomistajissa.

 

– Se on positiivista. Olemme nyt vaikuttamassa siihen, että alalle tulee muutosta ja uusia käytäntöjä. Hinnalla kilpailun tie alkaa olla takanapäin, nyt kilpaillaan palvelulla.

Lue, mitä tapahtui ISS Company Dayssa