Valitse maanosa  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Ajankohtaista
isskuvake

Kallanranta – kumppanuutta käytännössä

Senaatti-kiinteistöjen Itä-Suomen aluejohtaja Jyrki Reinikaisen mielestä kiinteistön kokonaisvaltaista asiakaskokemusta on helpompi hallita ja kehittää, kun yksi palveluntarjoaja vastaa niistä kokonaisvaltaisesti. Käytännön esimerkki yhden luukun palvelusta löytyy Kuopiosta, osoitteesta Kallanranta 11.

Yritysten välisestä yhteistyöstä ja verkostoista puhutaan nykyisin paljon. Senaatti-kiinteistöjen Itä-Suomen aluejohtaja Jyrki Reinikainen vetää kuitenkin rajan tavallisen yhteistyön ja todellisen kumppanuuden välille. Yritysten kannattaa löytää itselleen todellisia strategisia kumppaneita – sellaisia, joiden kanssa voi yhdessä kehittää liiketoimintaa ja jakaa kehitystyön hedelmät.


– Ennen vanhaan ei yleensä puhuttu kumppaneista vaan alihankkijoista. Silloin yhteistyötä johdettiin usein kepillä, Powerpoint-sulkeisilla ja kukkaron nyörejä kiristämällä. Todellinen kumppanuus sen sijaan on innovointia ja yhdessä kehittämistä. Sitä kautta tavoitteet kirkastuvat ja jalkautuvat, ja syntyy ehjä arvoketju, linjaa Reinikainen, jonka vastuulla on muun muassa Senaatin yhteistyöverkoston johtaminen Itä-Suomessa.

iss_kuva_lainaus2


ISS on Senaatin strateginen kumppani valtakunnallisesti. Yhtiöiden välisessä sopimuksessa lukee, että tavoitteena on win-win-tilanne, jossa molemmat kantavat talousvastuuta.


– Meillä on ISS:n kanssa toimiva kumppanuus, joka hyödyttää molempia osapuolia. Esimerkiksi Itä-Suomessa ISS on Senaatille suuri toimittaja ja strateginen kumppani ylläpidon palveluissa. Kehitämme liiketoimintaa ja jaamme siitä molemmille. Saamme yhdessä aikaan enemmän ja parempia tuloksia kuin yksin.


Joustava palveluosaaminen tuo tehoa


Käytännössä Senaatin ja ISS:n kumppanuus näkyy esimerkiksi Kuopiossa, osoitteessa Kallanranta 11. Siellä ISS on vastannut Senaatin toimistokiinteistön kokonaispalveluratkaisusta nyt noin viiden ja puolen vuoden ajan.


Kiinteistön suurin vuokralainen on ELY-keskus ja sen alainen TE-keskus. Lisäksi talossa työskentelee Finnvera ja pian myös Reinikainen itse, sillä osa Senaatin Itä-Suomen toiminnoista muuttaa tiloihin kesällä.


– Tällä hetkellä on käynnissä remontti, jossa rakennetaan Senaatin uusia tiloja. Samassa yhteydessä toteutimme Finnveralle työtapojen kehittämishankkeen, joka auttoi heitä tiivistämään tilojaan ja säästämään vuokrissa, Reinikainen kertoo.


ISS hoitaa Kallanrannassa kiinteistönhoidon, aulapalvelut, siivouksen, cateringin sekä piirivartioinnin. Reinikaisen mielestä kiinteistöpalvelujen peruspaketti on siellä nyt varsin hyvässä kunnossa.


– Kallanranta on niin sanottu monipalvelukohde. ISS:n työntekijät osaavat toimia joustavasti eri palvelutehtävissä, mikä on meille selkeä etu. Kun esimerkiksi ravintolassa on lounasajan ruuhkahuippu, siellä on enemmän henkilöstöä, ja kun ravintola hiljenee, ISS:n ammattilaiset pystyvät tekemään muita asioita. Se tuo tehoa.


Asiakaskokemus ohjaa kehitystyötä


Isona, valtakunnallisena toimijana ISS pystyy tarjoamaan Senaatille laajan kokonaispalveluratkaisun sekä laadukkaan, jatkuvasti kehittyvän asiakaspalvelun.

iss_kuva_lainaus1


– Kallanrantaan halutaan luoda mahdollisimman hyvä asiakaskokemus. Se edellyttää, että paikan päällä on jatkuvasti läsnä ihmisiä, jotka ottavat vastaan palautetta ja kehittävät kokonaistoimintaa. Tämä ei onnistuisi, jos kiinteistössä työskenteleviä palvelisi kymmenen eri yritystä, Reinikainen pohtii.


Reinikaisen mukaan menestyvän palvelutoiminnan perusta on asiakastyytyväisyys eli hyvä asiakaskokemus ja asiakkaan saama hyöty. Kiinteistön loppukäyttäjät ovatkin olleet erittäin tyytyväisiä ISS:n tuottamaan palveluun.


– Kaikkein oleellisin mittari meille on loppuasiakkaiden tyytyväisyys niihin olosuhteisiin, joissa he tekevät töitä. Me haluamme olla proaktiivisia ja tietää poikkeamat jo ennen kuin asiakkaiden tarvitsee niistä meille kertoa. Siksi kehitämme Kallanrantaa mittaamalla asiakkaan kokemuspolkua ja tuomalla taloon sitä varten uusia touchpointeja, sensoreita ja analytiikkaa. Kallanranta on meille pilottikohde kiinteistön virtuaalisoinnista.


Vastuunkantaja on aina selvillä


Reinikaisen mukaan kiinteistön kokonaisvaltaista asiakaskokemusta on helpompi hallita, kun palvelusta vastaa yksi taho. Myös palvelujen ja työnjaon kehittäminen helpottuu.


– Yhden pääkumppanin mallissa kiinteistön omistaja tai asiakas ei koskaan jää jumiin kahden alihankkijan väliin, joista kumpikin on sitä mieltä, että tietty asia ei kuulu heidän vastuulleen. Kallanrannassa vastuunkantaja on aina selvillä ja asiat etenevät suoraviivaisesti. Kun tiedustelemme asiakkaiden ja käyttäjien tyytyväisyyttä, myös sieltä tuleva palaute on helppo kohdentaa, jolloin asioita voi kehittää eteenpäin.


Yhden ison palvelukumppanin malli helpottaa myös Reinikaisen omaa työtä.


– Palveluntuottajalla on kohdevastaava, joka johtaa kaikkea ISS:n palvelutekemistä Kallanrannassa. Sen ansiosta minulla on tiedossa selkeä neuvottelupinta, kun haluan keskustella kohteen kehittämisestä. Kopin ottaja löytyy aina helposti.


Senaatin Itä-Suomen aluejohtajana Reinikaisen vastuulla on kuusi maakuntaa ja noin viidennes Senaatin liiketoiminnasta. Siihen kuuluu monia muitakin kohteita ympäri Itä-Suomen.


– Ostamme palvelut aina tapauskohtaisesti sopivimmalla tavalla – mutta en halua enää takaisin sitä vanhaa maailmaa, jossa toinen ei tiedä, mitä toinen tekee ja kukaan ei ole palveluineen riittävän lähellä asiakasta. Sellainen ei ole kenenkään kannalta paras mahdollinen malli. Eli lisää kokonaispalvelua, kiitos.