Valitse maanosa  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Ajankohtaista

Kaksi ISS:n tiimiä kouluruokafinaalissa

Suomen viisi timanttisinta keittiöammattilaisten tiimiä kohtasi valtakunnallisessa kouluruokakilpailun finaalissa. ISS Ruokailupalveluita edusti oululaisen Kastellin monitoimitalon sekä mäntsäläläisen Riihenmäen koulun tiimit.

Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa kisattiin tänään 14.3. Suomen parhaan kouluruoan valmistajan tittelistä. Tiukan finaalin voittajaksi selviytyi Joensuun Enon koulu.

– Olemme todella ylpeitä siitä, että viidestä finalistitiimistä peräti kaksi edusti ISS Ruokailupalveluita. Kouluruokakilpailun finaaliin pääseminen on osoitus ammattilaistemme osaamisesta ja intohimosta työhönsä. Tiimien tunnelma on katossa ja kotiin lähdetään monta kokemusta rikkaampana. Tästä on hyvä jatkaa arjen työtä, sanoo Terhi Paldan, ISS Ruokailupalveluiden tuotepäällikkö.

Koulukeittiöiltä löydyttävä luovuutta

Kouluruokafinaalissa koulukeittiöiden ammattilaiset pääsevät näyttämään taitojaan ja tuomaan esille kouluruoan monipuolisuutta. Koulukeittiöissä vaaditaan luovuutta ja ammattitaitoa – pienellä budjetilla on saatava tehtyä maukasta ruokaa, joka tukee lapsen kehitystä.

– ISS:n ammattikokit kouluruokaloissa tekevät joka päivä täysipainoista ja maukasta ruokaa lapsille. Kouluruoan rooli lapsen kasvamisessa ja jaksamisessa on hyvin keskeinen, summaa Paldan.

Nykypäivän kouluruokaa kehitetään jatkuvasti ravintosuositusten sekä lapsilta saadun palautteen mukaan. Tämän vuoden kouluruokakilpailussa lapset on huomioitu aikaisempaa paremmin kilpailun esiraadissa ja tuomariston jäseninä.

– Kouluruoan kehittäminen vaatii sinnikkyyttä. Kasvatamme lapsia maistamaan uusia makuja ja kokeilemaan uutta, hän kertoo.

Kouluruokailu 70 vuotta

Lasten ja nuorten maksuton kouluruokailu on tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria, jonka eteen kouluissa ja keittiöissä tehdään joka päivä arvokasta työtä. Tänä vuonna kouluruokailu täyttää jo 70 vuotta.

Ravitsemussuositusten ja lasten toiveiden lisäksi kouluruokaa tehdään ympäristöä kunnioittaen. ISS:n keittiöissä ympäristöajattelu näkyy niin raaka-ainevalinnoissa, ruoan valmistuksessa kuin jätteiden lajittelussakin.


Neljättä kertaa järjestettävä kouluruokakilpailu kokosi yhteen koulukeittiöiden huippuosaajat. Vuoden 2018 finaalissa kisasivat Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu (Mika Hällfors, Satu Palo-oja ja Pooja Singh-Söderholm), Joensuun Enon koulu (Leena Koponen, Anne Kinnunen ja Meerit Kärki), Mäntsälän Riihenmäen koulu (Jukka Kanerva, Johanna Mertakorpi ja Suvi Kallio), Oulun Kastellin monitoimitalo (Eerik Hänninen, Ilkka Haapala ja Niina Riekki) ja Sodankylän Aleksanteri Kenan koulu (Airi Keränen, Virpi Kumpula ja Maarit Nikula).


Lue täältä koko reportaasi kouluruokafinaalista.