Valitse maanosa  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Ajankohtaista

ISS kehittää palvelukulttuuria rakennuksista ja ihmisistä saatavan datan avulla

Tiedolla johtamisessa ISS näyttää mallia globaalisti. ISS Saksa pilotoi jo kasvojentunnistusteknologiaa ja ottaa askelia kohti yhä henkilökohtaisempaa asiakaspalvelua. ”IoT on tullut jäädäkseen”, sanoo ISS Saksan Anders Pennerup Gantzhorn.

ISS ja IBM ovat yhdistäneet globaalisti voimansa toimitilahallinnan kehittämisessä. Tavoitteena on tarjota erinomaista palvelukokemusta nyt ja tulevaisuudessa.


– Haluamme tulla maailman parhaaksi palveluyritykseksi. Olemme panostaneet merkittävästi palvelukulttuurin kehittämiseen maailmanlaajuisesti. ISS Suomen Service Excellence -johtaja Harri Nikander kertoo.


Erinomainen palvelukulttuuri vaatii henkilökohtaisen palvelun ja työntekijöiden kouluttamisen lisäksi tietoa toiminnasta ja tehokkuudesta.


– Toiminnan kehittäminen edellyttää, että johtaminen perustuu tietoon asiakkaiden tarpeista ja toiminnasta sekä tilojen käytöstä, Nikander toteaa.


– Yhteistyö IBM:n kanssa mahdollistaa meille datapankin, ajantasaisen toiminnanohjausjärjestelmä Tririgan käytön sekä Watson-tekoälyn valjastamisen osaksi liiketoimintaa, sanoo ISS Saksan IT & Business Service Manager Anders Pennerup Gantzhorn.


– Jos et ole jo sijoittanut datapankkiin tai alkanut kehittää omaa toimitilahallinnan hyödyntämää algoritmiä, olet myöhässä. IoT ei ole ohimenevä asia, vaan se on tullut jäädäkseen, Pennerup Gantzhorn jatkaa.


Toimitilahallinnan uusi aikakausi perustuu automaatioon ja IoT:n hyödyntämiseen osana asiakaspalvelua. Tähtäimenä on entistä parempi palvelukokemus, jota asiakkaat osaavat myös vaatia.


– Jokainen päivä on mahdollisuus ylittää odotukset tai pettää ne, Pennerup Gantzhorn toteaa.


Esimerkkiratkaisu 1: Henkilökohtaisempaa aulapalvelua tekoälyn avulla

tririga_kuvitukset-01

Aulapalvelu on usein asiakkaan ensimmäinen kohtaamispiste yrityksen kanssa, joten sen merkitys koko palvelukokemukselle on suuri. Ensivaikutelma ratkaisee.


– Mikään ei ole vaikuttavampaa kuin henkilökohtainen tervehdys rakennukseen saavuttaessa, Pennerup Gantzhorn sanoo.


Kasvojentunnistusteknologian avulla aulapalvelutyöntekijä saa työpisteelle tiedon jokaisesta saapuvasta henkilöstä ja voi tervehtiä heitä nimellä. ISS Saksa pilotoi teknologian hyödyntämistä Microsoftin avulla.


Esimerkkiratkaisu 2: Kohdekohtaisesti räätälöity ja optimoitu siivouspalvelu

tririga_kuvitukset-04

Laaduntarkkailun ja erillisen siivoussuunnitelman tekemisen tarve poistuu, kun IoT-teknologia laatii siivouslistan sensoreiden avulla keräämänsä datan avulla. Näin saadaan tietoa esimerkiksi tilan käyttötiheydestä. Sen pohjalta algoritmi laskee siivoustarpeen ja siivooja seuraa tabletilla olevaa ajantasaisesti päivittyvää työlistaa.


– Tarkistuskäynneille ei ole tarvetta, sillä sensorit keräävät jatkuvasti tietoa tilan käytöstä ja esimerkiksi käsipaperin riittävyydestä. Meillä on yksi kohde, jossa naisten wc-tilat siivotaan 35 käynnin jälkeen ja miesten 45 käynnin jälkeen. Määrä on optimoitu datan ja käyttäjätyytyväisyyskyselyiden perusteella, Pennerup Gantzhorn kertoo.


Esimerkkiratkaisu 3: Ympäristöystävällisempi catering-palvelu

tririga-03

Ruokailupalvelut vastaavat yhä paremmin käyttäjien tarpeisiin, kun teknologia tarjoaa ajantasaista tietoa rakennuksen käyttäjämääristä. Lautastelineeseen asetettu sensori välittää kokeille tietoa siitä, kuinka monta annosta on jo tarjoiltu. Tiedon avulla lounaita voidaan valmistaa oikea määrä, jolloin hävikki vähenee.


– Ruokajäte on suuri ongelma. Ruokalapalveluista voidaan kehittää yhä ympäristöystävällisempi teknologian avulla, Pennerup Gantzhorn selventää.


Esimerkkiratkaisu 4: Kokoustilat ja työpisteet tehokkaassa käytössä

tririga_kuvitukset-02

ISS:n pääkonttorissa Kööpenhaminassa työntekijät löytävät helposti vapaat kokoustilat ja työpisteet puhelimensa sovelluksen avulla. Sama tieto löytyy tiloihin sijoitetuista näytöistä. ISS:n kohteesta vastaavat työntekijät hyödyntävät tietoa mm. tilankäyttöä tehostettaessa. Vähän käytettyjä tiloja voidaan suunnitella uusiksi ja näin parantaa käyttöastetta.