Valitse maanosa  
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Global contacts

We operate in more than 50 countries around the world. If your country is not on the list, please refer to our global contacts.

View contacts
Ajankohtaista
Iss_BusinessGarden_paakuva

Toimitilapalveluiden tulevaisuuslaboratoriossa syntyy uusia innovaatioita

ISS Palveluiden sinipilkulliseen silkkihuiviin ja siniseen jakkuun pukeutunut aulaemäntä tervehtii meitä hymyillen aulassa. ”Tämän kiinteistön palvelut tuottaa ISS”, lukee vastaanottotiskin etuseinämässä. Olemme saapuneet toimitilapalveluiden tulevaisuuslaboratorioon ja ISS:n upouuteen päätoimitilaan, Ultimes Business Gardeniin Helsingin Pitäjänmäkeen.

Noin 40 miljoonan euron Ultimes Business Garden on ISS:n kumppanin Peab Investin rakennuttama toimistotalo, jonka kokonaisvaltaisista toimitilapalveluista ISS vastaa. Ympäristöystävällinen ja Leed-luokiteltu Ultimes Business Garden on ollut toukokuusta eteenpäin ISS:n pääkonttori, jossa istuvat niin toimitusjohtaja kuin hallintokin.

16 kuukautta sitten paikalla oli vain komea monttu. Nyt Moderni ja valoisa Ultimes Business Garden käsittää reilut 11 000 neliömetriä. ISS:n henkilöstöä talossa on 270 ja Peabin lähes 80. Mukaan on tulossa pian muitakin firmoja. ISS:llä on ollut ainutlaatuinen tilanne olla mukana rakennuksen suunnittelussa alusta alkaen.

 – Olimme mukana jo siinä vaiheessa, kun projekti oli vasta arkkitehdin piirustuspöydällä. Harvoin palveluntarjoajalla on niin hieno tilanne. Saimme moniin asioihin syvällisempää ymmärrystä, kun mietimme yhdessä ratkaisuja. Pystyimme konsultoimaan esimerkiksi siivouksen ja cateringin näkökulmasta, mikä on kannattavaa ja millaisia materiaaleja kannattaa käyttää. Se oli arvokasta myös rakentajalle, kertoo ISS:n kokonaispalveluratkaisuiden ja liiketoimintaprojektien johtaja Markku Raatikainen.

 Raatikainen johdattaa meidät kokouskeskuksen läpi avaraan ravintolaan. Vastassa on yhdeksän eri ruokavaihtoehtoa, palvelutiski ja erikoiskahveja valmistava kahvikone. Ravintolan katto ja seinät on valmistettu rauhoittavasta puusta ja tila hehkuu vaalean eri sävyissä.

– Olemme päässeet vaikuttamaan tilojen suunnitteluun, mutta tämä ensimmäisen kerroksen ravintolamaailma ja aula ovat palkitun sisustussuunnittelija Vertti Kiven kädenjälkeä, Raatikainen kertoo.

 

Integroitu kokonaispalveluratkaisu

ISS Palvelut vastaa Ultimes Business Gardenin toimintaympäristöpalveluista kokonaisvaltaisesti, mikä tarkoittaa kiinteistön ylläpitopalveluiden, ruokailupalveluiden, siivouspalveluiden, turvallisuuspalveluiden ja aula- ja toimistopalveluiden johtamista yli palvelurajojen. Palvelutiimin työpäivä on mitoitettu niin, että työntekijät pystyvät siirtymään joustavasti tehtävästä toiseen.

 – Henkilökunnalla on pätevyyttä ja osaamista useammasta palvelusta. Esimerkiksi, kun kello 11 käynnistyy lounas, tiimi liikkuu järkevästi ihmisvirran mukana sen sijaan, että joku olisi määritelty tekemään pelkkää aulaa tai pelkkää ravintolaa. Vaikka se kuulostaa yksinkertaiselta, on kyseessä uusi tapa markkinassa, Raatikainen täsmentää.

 ISS hoitaa Ultimes Business Gardenissa niin ravintolapalvelut, siivouspalvelut, kiinteistönhoidon, aulapalvelut, vartioinnin kuin energianhallinnankin.

– Kaikki on samoissa käsissä, sanoo yrityspuistopäällikkö Sari Höglund, joka on ISS:n palvelutiimin esimies ja vastaa palvelukokemuksesta.

 Höglundin palvelutiimin kokonaisvahvuus on 14 henkeä, joista seitsemän on ravintolan puolella ja loput kiinteistönhoidossa, siivouksessa ja autopalvelussa. ISS:llä on käyttöjärjestelmä, jossa pystytään tekemään palvelutilauksia, mutta Höglund on läsnä paikan päällä ja pystyy lyhyelläkin vasteajalla tarttumaan mahdollisiin ongelmatilanteisiin tai puutteisiin.

– Asiakkaiden on koettava, että he saavat apua ja tukea, oli heillä mikä tahansa kysymys. Kyse voi olla esimerkiksi kulkutunnisteen toimimattomuudesta. Teemme paljon töitä sen eteen, että olemme oikeasti läsnä ja saamme asiat eteenpäin nopeasti. On myös tärkeää, että olemme paljon kontaktissa asiakkaiden kanssa, Höglund kertoo.

Palvelutiimillä on säännöllisiä tiimipalavereita, joissa kaikki ovat läsnä. Niissä käydään läpi, miten on mennyt ja onko viikolla tulossa jotain poikkeuksellista, kuten vaikka konsernin pääjohtajan vierailu.

Höglundin mukaan keskeisintä ISS:n palvelukulttuurissa on ”service with human touch”, eli henkilökohtaisuus, läsnäolo, ystävällisyys ja hymy.

– Palvelutiimi on vähän kuin jääkiekkojoukkue: tiimi koostuu loistavista yksilöistä, joiden kanssa lähdetään yhdessä kasvamaan johonkin suuntaan, Raatikainen muotoilee.

– Kun he pelaavat vähän aikaa yhdessä, tekeminen hioutuu, Höglund lisää hymyillen.

Toimitilapalveluiden tulevaisuuslaboratorio

 Käyttäjälähtöisesti rakennettu Ultimes Business Garden on paljon muutakin kuin ISS:n pääkonttori. Se on myös toimitilapalveluiden tulevaisuuslaboratorio, jossa voidaan kehittää uudenlaisia palveluita. 

– Meillä on monia erilaisia kumppaneita ja verkostoja eri palveluissa. Jos heillä tai meillä tulee mieleen joku tulevaisuuden innovaatio, voimme testata sitä tässä ympäristössä. Esimerkiksi, jos siivouksessa löydetään uusia menetelmiä tai tekniikkaa, kuten robotteja, meillä on täällä loistava ympäristö testata niitä omin voimin. Sen jälkeen, kun olemme vakuuttuneita siitä, että innovaatiolla on lisäarvoa muissakin asiakkuuksissa, voimme lähteä viemään sitä systemaattisesti eteenpäin, Raatikainen sanoo.

 Kuljemme pitkin uudelta tuoksuvia alakerran käytäviä. Kaikki neuvotteluhuoneet on varusteltu viimeisimmällä kokoustekniikalla. Kurkistamme johtoryhmän lounge-tyyppiseen neuvotteluhuoneeseen.

 – Toimitusjohtajamme halusi tänne pyöreän pöydän, jotta tiimillä olisi katsekontakti ja hyvä vuorovaikutus toisiinsa. Jokaisen kohdalla on myös oma iso näyttö, jotta kukaan ei tuijottaisi varpaisiinsa. Saman tien, kun esitys kytketään päälle, verhot menevät kiinni ja valaistus himmenee, Raatikainen kertoo.

Neuvotteluhuoneet ovat toinen toistaan kutsuvampia: Välke, Silmu, Ruska ja Turve. Turve-nimisessä huoneessa on turpeesta valmistettu tummanharmaa seinä, joka edesauttaa Raatikaisen mukaan niin ilmanvaihtoa kuin akustiikkaakin. Revontulet-huoneen tuolit ovat puolestaan kuin Lapin yötaivaalta.

Nyt arki Ultimes Business Gardenissa alkaa muotoutua.

 – Haemme oikeanlaista tapaa toimia. Rakennamme tämän työympäristön tiimin kanssa. Kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa omaan tekemiseensä ja löytää parhaita ratkaisuja ja käytäntöjä, Höglund lopettaa.

Ota yhteyttä

Yhteydenottopyyntö

Valtakunnallinen vaihde: 0205 155