2019-04-03

Väistötiloja mittatilauksesta

Cramo Adapteo tarjoaa asiakkailleen joustavan tavan hankkia tilaa lyhyeksi tai pidemmäksi aikaa ilman suuria investointeja. Siirrettävät tilat soveltuvat esimerkiksi toimistoiksi, liiketiloiksi, kouluiksi ja päiväkodeiksi. ISS:n ammattilaiset hoitavat suuren osan tilamoduulien räätälöinneistä, huolloista ja korjauksista. ISS:n osaaminen ja valtakunnallinen verkosto tuovat Cramo Adapteolle kustannussäästöjä ja vahvistavat heidän asiakkaidensa tyytyväisyyttä.

Omassa rauhassaan keskellä järvenpääläistä teollisuusaluetta seisoo suurehko tuotantorakennus. Sen portilta ei heti arvaisi, että laitoksessa valmistellaan muun muassa koulutiloja asiakkaiden tarpeisiin. Rakennuksessa toimiva Cramo Adapteo on erikoistunut tilaratkaisuihin, jotka suunnitellaan ja kootaan siirrettävistä moduuleista.

– Kunnat ja kaupungit ovat tyypillisiä asiakkaitamme. Lisäksi asiakkaina on yrityksiä, jotka eivät halua sitoa pääomaa toimistorakennuksiin tai majoitustiloihin vaan valitsevat vaihtoehdoksi tilojen vuokrauksen. Meillä on vuokrakohteita ympäri Suomea. Kohteiden vuokra-ajat vaihtelevat yleensä vuodesta viiteen vuoteen. Niistä isoimmissa on monta sataa moduulia yhdessä paikassa, kertoo Cramo Adapteon kalustopäällikkö Toni Paasikallio. 

ISS_Cramo_Adapteo_464x243px_03

ISS:n huoltovalmius ja valtakunnallisuus saivat syventämään yhteistyötä

Tilamoduulit muuttuvat kouluiksi, päiväkodeiksi ja toimistoiksi Järvenpäässä sekä muualla Cramo Adapteon tuotannossa. Yhtiön tuotantohubeissa tehdään normaaleja huolto- ja korjaustoimenpiteitä sekä toteutetaan niitä muutoksia, joita asiakkaat ovat tiloihin halunneet. Moduulien räätälöinneistä, huolloista ja korjauksista huolehtivat ISS:n ammattilaiset.

– Cramo Adapteon vahva kumppanuusverkosto mahdollistaa laajan toiminnan ja kapasiteetin Suomessa. Suurin osa tuotantohubiemme työntekijöistä on ISS:n palveluksessa. Se on osoittautunut meille erittäin toimivaksi ratkaisuksi. ISS tuo yhteistyöhön työntekijät sekä vuosien varrella hankittua osaamista. Oma väkemme pystyy keskittymään paremmin ydintehtäviinsä, esimerkiksi tekniseen työnohjaamiseen ja projektijohtamiseen, Paasikallio toteaa.

Alkuvuonna 2018 yhteistyö laajeni, kun myös tilojen vuokrakauden aikaiset huollot siirtyivät ISS:n hoidettaviksi.

– Meillä on koko Suomen kattava huolto Cramo Adapteon siirtotiloille. Työpyynnöt ja tiedot mahdollisista ongelmatilanteista tulevat meille palvelukeskuksen kautta, ja lähdemme paikan päälle tekemään putki-, sähkö- ja huoltotöitä. Lisäksi teemme sovitut määräaikaishuollot kaksi kertaa vuodessa. Joka kohteessa jokainen moduuli käydään tarkasti läpi, kuvailee ISS:n työnjohtaja Niko Laaksonen, jonka vastuulle kuuluvat muun muassa kausihuollot pääkaupunkiseudulla.

– Huolto vaatii suurta valmiutta. Se oli ISS:lle iso valttikortti, kun valitsimme toimittajaa. Heidän valtakunnallisuutensa tuo meille kustannussäästöjä ja palvelee myös asiakkaitamme paremmin, sillä etäisyydet huoltokohteisiin ovat lyhyitä ja palvelu on nopeasti saatavilla, sanoo Paasikallio.

ISS_Cramo_Adapteo_464x243px_02

Kokeneet ISS:n asentajat turvaavat joustavan tuotannon

Paasikallio antaa ISS:lle kiitosta myös kokemuksesta. Monet tuotantohubeissa työskentelevät asennusmiehet ovat olleet työssään jo vuosikausia. Kun vakiotekijöillä on lomia tai muita pidempiä poissaoloja, ISS hoitaa paikalle osaavat sijaiset.

– Tärkeimpiä kilpailuvalttejamme ovat nopeus ja joustavuus, ja yhteistyön ansiosta voimme tarvittaessa hankkia lisätyövoimaa helposti. Tälle alalle on tyypillistä voimakas kausivaihtelu. Esimerkiksi suurin osa koulutiloja tarvitsevista asiakkaista haluaa, että toimitus hoidetaan kesäkuun alun ja elokuun alkupuoliskon välillä, kun lapset ovat kesälomalla. Silloin tilojen asennus on helpompi tehdä, Paasikallio toteaa.

Tuotantohubeissa työtä on Laaksosen mukaan riittänyt hyvin ympäri vuoden. Kiireisin aika alkaa yleensä maaliskuussa.


– Teemme tiloja valmiiksi kesää varten, jotta ne päästään asentamaan mahdollisimman tehokkaasti. Mitä enemmän niitä saadaan täällä valmiiksi, sitä nopeammin tekeminen sujuu työmailla, Laaksonen kertoo.

Laaksonen oli mukana jo seitsemän vuotta sitten, kun Cramo Adapteon ja ISS:n yhteistä hubitoimintaa käynnisteltiin Tuusulassa. Toiminta laajeni keväällä 2018, kun alueen tuotantotyöt siirtyivät Järvenpään tiloihin, joihin Cramo Adapteo on investoinut paljon.

– Useimmat hubimme työntekijät ovat tehneet joskus töitä rakennuksilla. Täällä ei kuitenkaan tarvitse aloittaa töitä montun pohjalta. Kaikki työkalut löytyvät läheltä ja ovat nopeasti saatavissa. Se parantaa työmukavuutta ja edellytyksiä tehdä tuottavaa työtä.

Lue lisää väistötiloista.

ME LUOMME TILOJA, JOISSA  ON HYVÄ OLLA.

Yli 60 tuhatta asiakasta yli 30 maassa